Categories
Activitats

Les protagonistes del nou mural de Can Carol

El passat 11 de novembre vam crear el nou mural de Can Carol. Un mural en homenatge a les veïnes i al barri de Vallcarca.

El que potser no us esperàveu, és que aquest mural el vam començar a fer al març. Al març? Sí, sí, heu llegit bé. A inicis d’any, la Comissió d’Arts i Cultura va engegar el projecte Veïnes de Vallcarca amb el qual volen visibilitzar les dones de Vallcarca i el que fan.

Dit i fet, el dissabte 4 de març de 2023 vam convidar a les veïnes que volguessin venir a fer-se fotos divertides. Les fotografies, fetes per la participant de la comissió i fotògrafa Marta Ruiz amb ajuda de les companyes, van ser el punt de partida de la proposta. A poc a poc, i amb l’ajuda d’algunes de les veïnes fotografiades, van anar definint la forma del que seria l’actual mural del casal.

Finalment, el passat dissabte 11 de novembre, va arribar el dia de l’elaboració col·lectiva del nou mural. Al llarg del dia, diferents veïnes us vau anar apropant al casal per pintar, retallar, col·locar i enganxar les fotografies d’altres veïnes (o de vosaltres mateixes!). Tot combinant-les amb diferents elements del paisatge urbà de Vallcarca. Aquella mateixa tarda, vam inaugurar el mural amb el VKK SONA de tardor amb DJ Kuria.

Sabem que algunes de vosaltres no hi sou. Que no és fàcil participar compaginant la feina, la família, paperassa, inclús precarietat laboral i d’habitatge. I per això, continuem treballant perquè el casal i el barri siguin cada vegada més accessibles i inclusius per a totes.

Ens encanta com ha quedat el nou mural i tota la història que té al darrere. I a vosaltres?