Categories
Activitats

CaminAr-te: Cicle sobre l’art i el caminar

A partir del març 2024 comença CaminAr-te al Casal de Barri Can Carol

CaminAr-te, de la mà de la Comissió d’Arts i Cultura, és el nou cicle que ens acompanyarà els pròxims mesos al Casal de Barri Can Carol. Una iniciativa que pretén lligar l’art i el caminar, l’art del caminar, en una de sola. I és que, no és el camí i el pas per ell un art en si mateix?

Caminar per pensar, per fluir. Caminar amb un objectiu concret, o caminar sense rumb. Caminar com a acte de llibertat. Caminar per curar-nos les ferides del dia a dia. Caminar per rebel·lió. Caminar com a acte anticapitalista; poques coses queden gratuïtes, més enllà de pensar i respirar. Caminar soles, caminar acompanyades. Caminar com a pràctica artística. Caminar per avançar.

Vídeo presentació CaminAr-te: Què és CaminAr-te?
Vídeos de la Comissió d’Arts i Cultura i edició a càrrec de Comunicació de Can Carol.

El cicle començarà aquest mes de març amb tres sessions de cinefòrum al voltant del caminar i l’art enfocant-lo des de diferents punts de vista: com a experiència anticapitalista, migratòria, com un fet en si mateix, com una deriva i espai de reflexió.

Per cada una de les sessions gaudirem de la companyia de convidades especials: el Sindicat de Manters Top Manta, les directores Albert Alcoz i Alexandra Laudo i la mateixa Comissió d’Arts i Cultura de Can Carol.

Convidem altres col·lectius i veïnes a què se sumin a la iniciativa, impulsant activitats des de les seves respectives àrees o conjuntament per fer que la programació de CaminAr-te continuï avançant.

PROGRAMACIÓ DE MARÇ

“HIENAS” DE MAMBÉTY AMB TOP MANTA
Dijous 7 de març de 18:30h a 21h

En aquesta pel·lícula del director senegalès Djibril Diop Mambéty (1992, 110’), ubicada al poble de Colobane al Senegal, descobrirem dins de la història reivindicacions en contra el poder dels diners, la corrupció i les relacions neocolonials. En acabar la projecció, mantindrem una conversa amb Top Manta.

Col·loqui amb Top Manta i Javier Guerra de la Comissió d’Arts i Cultura

“NO HAY CAMINO” VÍDEO-ASSAIG SOBRE CAMINAR
Dijous 14 de març de 19h a 21h

Projectarem el vídeo-assaig “No hay camino” (2020, 26’), realitzat dins del programa de vídeo-assaig i documental Soy Cámara del CCCB. Aquesta peça aborda l’acte de caminar, i ens permetrà aprofundir en les reflexions que plantegem a CaminAr-te. Gaudirem de la presència de les seves directores, amb qui obrirem un espai de conversa.

Col·loqui de les directores Albert Alcoz i Alexandra Laudo amb Javier Guerra de Comissió d’Arts i Cultura

“GERRY” DE GUS VAN SANT
Dijous 21 de març de 19h a 21h

A través d’aquesta pel·lícula de Gus Van Sant (2002, 103’) ens endinsarem en el que anava a ser un viatge de carretera de dos amics. L’aventura els portarà a caminar arribant a situacions intenses a gestionar. Amb ells, aprofundirem en el seu camí. Tot seguit mantindrem una xerrada per compartir reflexions i impressions.

Col·loqui amb la Comissió d’Arts i Cultura

Totes les sessions són amb entrada lliure fins a omplir aforament.

Organització a càrrec de: Comissió d’Arts i Cultura