Categories
Activitats Notícies

Murs de memòria

PINTURA MURAL A LA PARET DE CAN CAROL

Ja tenim veredicte!

1r premi – Uri2 de Elizabeth Anne Remsen

2n premi – Som Vkk de Marta de las Heras

Moltes gràcies a totes per participar!

Us esperem el dissabte 9 d’octubre durant el dia per veure la realització del mural i gaudir al ritme del grup Baixa Fidelitat.

 1. Històric

Al llarg dels darrers vint anys la plaça farigola, com altres espais recuperats del nostre barri, ha sigut testimoni dels canvis socials i arquitectònics patits a Vallcarca. Més concretament ha vist com a través del que el veïnat anomena l’urbanicidi, les vivendes i els espais de trobada veïnal s’han vist substituïts per solars abandonats.

Fotografia de Xavier Gonzàlez

Fruit a la deixadesa institucional, les veïnes organitzades van fer front a aquesta situació i es van encarregar de la preservació, restauració i dignificació d’aquests espais, salvant los de la completa degradació, en molts casos,  gràcies a intervencions artístiques. Una ràpida passejada pels carrers del nucli antic vallcarquí mostra una gran varietat de murals i grafitis, la majoria realitzats en parets de solars on abans hi havia habitatges, que reflecteixen les conseqüències del conflicte social que encara s’hi viu.

El projecte Murs de memòria vol retre homenatge a l’esforç, solidaritat i compromís veïnal que ha fet possible que encara puguem gaudir d’un barri poble com aquest.

Es per això que des del recentment inaugurat Casal de barri de Can Carol, des de la Federació d’Entitats veïnals que el gestiona i amb el suport del Districte de Gràcia, llancem el concurs de pintura mural i posem a disposició de les artistes vallcarquines una de les parets exteriors de Can Carol per què pugui acollir la proposta guanyadora.

 1. Objectiu del projecte

Impulsar un procés de creació artística col·laborativa i de lògica comunitària que fomenti, respecti i vetlli per la memòria històrica del nucli antic del barri de Vallcarca de Barcelona

 1. Temàtica

La temàtica del mural haurà de girar al voltant de la memòria històrica del barri i del compromís comunitari que s’hi viu.

 1. Participants

Podrà participar tota persona major de 15 anys que tingui vocació artística, comunitària i vallcarquina. 

 1. Aspectes tècnics
 • El mural es pintarà a la paret exterior del Casal (veure imatge)
 • La tècnica utilitzada per la creació del mural pot ser grafiti (esprai) o pintura
 • Les dimensions de la paret son: 264 cm d’alt x 290 cm d’ample
 • La superfície de la paret és de pedra porosa
 • A banda de la signatura de l’artista, sobre el mural hauran d’aparèixer les paraules Murs de memòria i Casal de barri de Can Carol
 1. Recepció de propostes

Per poder escollir la proposta guanyadora cal que les participants facin arribar a  gestio.cancarol@gmail.com i abans del divendres 10 de setembre de 2021, la plantilla de participació. (Descarregable en aquesta pàgina)

 1. Jurat

El jurat estarà format per:

 • 1 membre de la Comissió Arts del Casal de barri de Can Carol
 • 1 membre de l’equip tècnic que gestiona el Casal de Can Carol
 • 4 membres de la Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat (FEACCC)
 1. Premis

D’entre totes les propostes que es rebin, el jurat n’escollirà dues:

– La proposta guanyadora serà la que es pintarà a la paret del Casal. El casal posarà a disposició de l’artista tot el material tècnic necessari per dur a terme l’obra.


– La proposta que quedi en segona posició es veurà recompensada amb l’atorgament d’un diploma i un lot d’esprais de pintura valorat en 75€

 1. Dates i terminis
 • El període de recepció de propostes anirà des del divendres 16 de juliol fins el divendres 10 de setembre
 • El jurat anunciarà les propostes guanyadores el dissabte 18 de setembre durant els actes d’inauguració del Casal de Barri de Can Carol
 • El mural es pintarà el dissabte 09 d’octubre
 1. Drets i obligacions
 • L’artista que hagi realitzat l’obra guanyadora tindrà dret a que es reconegui la seva autoria en qualsevol comunicació del Casal que faci referència al mural.
 • No s’admetran les obres que incompleixin les condicions o que no es presentin en les dates establertes.
 • Així mateix no s’acceptarà cap proposta que fomenti la homofòbia, el racisme, el masclisme o que vulneri els valors del Casal de Barri de Can Carol.  
 • Les obres que no resultin premiades es destruiran
 • La participació en aquest premi suposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat. 

Per més informació podeu trucar al 93 7066446 o enviar un email a gestió.cancarol@gmail.com 

___

Descarrega’t les BASES i la PLANTILLA DE PARTICIPACIÓ del concurs aquí: