Cuina

Cuinem a Can Carol: Primavera

La Comissió de Cuines ens porta una altra edició de Cuinem a Can Carol, amb sessions de cuina de diverses temàtiques per aprofundir en el món de la gastronomia cuinant plegades. Compartint eines per aconseguir una alimentació saludable, sostenible, de proximitat, bona i atractiva. Un total de sis sessions, els dos últims dimecres de cada mes. Totes consten d’una mostra culinària i un tast final.

Inscriu-te a les sessions que vulguis venir:

La carxofa, reina de les hortalisses
17 d’abril de 18h a 20h
La carxofa és fresca, intensa, gustosa, suau i poc aspre amb grans propietats saludables. Tot i això, no són fàcils de cuinar. Donarem les eines per aconseguir utilitzar la carxofa del tot i sense perdre els nutrients explorant les seves possibilitats culinàries.

Bacallà, el peix que podem gaudir tot l’any
24 d’abril de 18h a 20h
El bacallà en sal és un ingredient habitual en la cuina catalana. Aprendrem com dessalar el bacallà i el cuinarem amb calamars i alls negres.

Cuina vegetariana sense temps ni massa diners
22 de maig de 18h a 20h
Com començar a deixar de menjar carn sense temps ni massa diners? Aprendrem els bàsics més bàsics per introduir-nos a la cuina quotidiana vegetariana. Fent petits canvis i introduint hàbits en com pensem els àpats per poder cuinar de manera senzilla, ràpida i econòmica.

Llegums també a l’estiu
29 de maig de 18h a 20h
Explicarem els beneficis, qualitats i origen dels llegums. Tot seguit les cuinarem tot creant amanides sorprenents.

L’albergínia en el seu punt òptim
19 de juny de 18h a 20h
Començarem valorant la composició nutricional de l’albergínia. Tot seguit explorarem la seva versatilitat cuinant-la de diferents maneres per poder gaudir-la en totes les seves formes.

Elaboració de Ratafia
26 de juny de 18h a 20h
Per Sant Joan es poden començar a recol·lectar les nous verdes, que són la base de licors tradicionals elaborats segons antigues receptes de cada família. Iniciarem la preparació d’una ratafia, tot explicant el seu origen i comentant les propietats d’algunes de les plantes que hi posarem.
Com que aquest licor requereix una maceració mínima de 40 dies a sol i serena, en tornar de vacances finalitzarem la seva elaboració.

Organitza i dinamitza la Comissió de Cuines de Can Carol

Dies de sessió: Dimecres 17 i 24 d’abril, 22 i 29 de maig, 19 i 26 de juny
Horari: De 18h a 20h
Sense cost *Es repartiran els costos dels aliments entre les assistents.

CÀPSULES FORMATIVES

PLACES PLENES

Comissió: Cuina